Smisleno Metode Za Održavanje Zdravo Način Života


zdravlje

Vođenje zdravog načina života je najbolje što možete učiniti da poboljšate svoje zdravlje. Bićete zdraviji, aktivniji i bolje pripremljeni za suočavanje sa životnim izazovima.

Svi imaju različite ideje o tome šta je zdrav način života, ali postoji nekoliko ključnih stvari koje svi možemo učiniti da poboljšamo svoje zdravlje: Izbegavajte upotrebu alkohola i duvana.

jedite uravnoteženu ishranu

Uravnotežena ishrana obezbeđuje vašem telu hranljive sastojke potrebne za pravilno funkcionisanje. Mora se sastojati od puno povrća, voća, mlečnih proizvoda, jaja, fermentisanih mlečnih proizvoda, pirinač i krompir, kao i zdrave masti poput maslinovog ulja. Takođe mora imati malo soli i šećera. Izbegavajte hranu i piće sa visokim sadržajem šećera, soli ili zasićenih masti.

Možete sebi obezbediti uravnoteženu ishranu odabirom različitih zdravih namirnica iz svake grupe hrane. Ograničite potrošnju hrane, kexa, kolača i bezalkoholnih pića. Možete da koristite sistem semafora naveden na etiketama hrane da biste videli koliko šećera ima, zasićene masti i sol nalaze se u vašoj hrani. možete dobiti više informacija o bitokal u apotekama, posetom naš vebsite.

Spavaj u potpunosti

Dobar noćni odmor je od vitalnog značaja za zdrav način života. Adekvatan san poboljšava mentalne performanse, pomaže u održavanju zdrave ishrane i može smanjiti rizik od srčanih bolesti i dijabetesa.

Može biti teško stalno spavati u dovoljnim količinama. Zauzet raspored, svakodnevni stresori, nepovoljno okruženje spavaće sobe i drugi faktori mogu sprečiti ljude da dovoljno spavaju u potrebnoj količini.

Da biste bili sigurni da dovoljno spavate, započnite redovnu rutinu. Pokušajte da idete u krevet i budite se u isto vreme svakog dana, uključujući i vikendom. Vežbanje, ograničavanje kofeina ili alkohola pre spavanja i provođenje vremena u prirodnom svetlu mogu doprineti zdravom snu.

Izbegavajte alkohol i duvan

I duvan i alkohol povezani su sa ozbiljnim zdravstvenim opasnostima kao što su traumatična smrt, povrede, rak, kardiovaskularne bolesti, plućne bolesti izazvane pušenjem i oralna usta- i rak grla. Pored toga, povezani su sa visokim krvnim pritiskom i biološkim starenjem.

Zloupotreba alkohola može povećati rizik od razvoja zavisnosti od nikotina. Istraživači su otkrili da geni koji čine ljude predisponiranim za slušne poremećaje takođe mogu povećati njihovu sklonost pušenju.

Za održavanje zdravog načina života važno je izbegavati pušenje i prekomernu konzumaciju alkohola. I žene i muškarci treba da ograniče alkohol na 1-2 pića nedeljno. Razmislite o zameni upotrebe alkohola i duvana drugim načinima borbe protiv, na primer, meditacija i tehnike dubokog disanja, druženje sa prijateljima ili vežbanje.

Ostanite društveni

Zdrav način života uključuje ispunjen društveni život. Studije su pokazale da su socijalni odnosi važni za fizičko, emocionalno i mentalno zdravlje. Međutim, kako stare, na njihovu sposobnost da ostanu društveno aktivni mogu uticati zdravstveni faktori, promenljivi odnosi i odgovornosti. Da bi održali pun društveni život, stariji ljudi moraju težiti hobiju, volontirati i baviti se aktivnostima u kojima uživaju.

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Six Creative Ways To Use Your Frying Pan

Coffee Beans Roasting What Are The Benefits And Drawbacks?

The Ultimate Guide To Herbal Teas